Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh este un oraș turistic popular situat pe coasta Mării Roșii din Egipt. Este cunoscut pentru plajele sale frumoase, recifurile de corali și activitățile de snorkeling și scufundări. Orașul se află la aproximativ 500 de kilometri sud de Cairo și este ușor accesibil prin avion sau prin autobuz.

Sharm El Sheikh oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la opțiuni mai economice, care se potrivesc oricăror bugete și preferințe. Majoritatea hotelurilor sunt situate direct pe plajă, oferind turiștilor acces facil la mare și vederi spectaculoase.

Printre activitățile populare din Sharm El Sheikh se numără snorkelingul și scufundările în Marea Roșie, excursiile în deșert și vizitarea Parcului Național Ras Mohammed. De asemenea, există o varietate de restaurante, baruri și cluburi de noapte pentru turiști.

Este important să rețineți că Sharm El Sheikh este o destinație turistică populară, astfel că poate fi aglomerată în perioadele de vârf și există riscul de a fi înșelați de unii comercianți sau vânzători ambulanți. Este important să fiți vigilenți și să faceți cercetări înainte de a alege cazarea și de a încheia afaceri cu oameni pe care nu îi cunoașteți.


Există multe excursii opționale pe care le puteți face în timpul șederii dumneavoastră în Sharm El Sheikh. Iată câteva dintre cele mai populare:

    1. Excursie cu barca pentru snorkeling: O excursie cu barca pe Marea Roșie este o experiență minunată. În timpul acestei excursii, veți putea face snorkeling în unele dintre cele mai frumoase locuri de recif de corali și veți avea ocazia să vedeți o varietate de pești și alte viețuitoare marine.

    2. Excursie în deșert: Această excursie vă va duce în mijlocul deșertului, unde veți avea ocazia să călăriți pe cămile și să mergeți cu jeep-ul prin dunele de nisip. Vei avea, de asemenea, posibilitatea să vă bucurați de un spectacol de dansuri tradiționale egiptene și de un delicios dejun în stil beduin.

    3. Excursie la Insula Tiran: Insula Tiran este situată la aproximativ 30 de minute cu barca de Sharm El Sheikh și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și recifele de corali. În timpul acestei excursii, veți avea ocazia să faceți snorkeling sau scufundări și să vedeți pești exotici și alte viețuitoare marine.

    4. Excursie la Parcul Național Ras Mohammed: Acest parc național este situat la aproximativ 20 de minute cu barca de Sharm El Sheikh și este un loc popular pentru snorkeling și scufundări. Aici puteți face scufundări cu tubul sau cu echipament complet, plimbări cu barca și excursii de snorkeling pentru a vedea pești exotici și alte viețuitoare marine.

    5. Excursie la Cairo: Capitala Egiptului este situată la aproximativ 6 ore de Sharm El Sheikh și merită o vizită, în special pentru a vedea celebrele piramide de la Gizeh și Marele Muzeu Egiptean.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de excursii opționale disponibile în Sharm El Sheikh. Hotelurile și agențiile de turism din zonă oferă o varietate de alte excursii și activități, așa că nu ezitați să vă informați pentru a găsi cele mai bune opțiuni pentru dumneavoastră.

vezi mai mult

Pachete avion 2024

Solicita oferta