Hurghada

Hurghada este un oraș turistic situat pe coasta Mării Roșii din Egipt. Este cunoscut pentru plajele sale frumoase. Orașul este situat la aproximativ 470 de kilometri sud de Cairo și este ușor accesibil prin avion sau prin autobuz.

În Hurghada există multe hoteluri și resorturi, care oferă o varietate de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la opțiuni mai economice. Majoritatea hotelurilor sunt situate direct pe plajă, oferind turistilor acces facil la mare.

Printre activitățile populare din Hurghada se numără snorkelingul și scufundările în Marea Roșie, excursiile în deșert și călărirea pe cămile. De asemenea, există o varietate de restaurante, baruri și cluburi de noapte pentru turiști.

 

Există multe excursii opționale pe care le puteți face în timpul șederii dumneavoastră în Hurghada. Iată câteva dintre cele mai populare:

  1. Excursie cu barca pentru snorkeling: O excursie cu barca pe Marea Roșie este o experiență minunată. În timpul acestei excursii, veți putea face snorkeling în unele dintre cele mai frumoase locuri de recif de corali și veți avea ocazia să vedeți o varietate de pești și alte viețuitoare marine.

  2. Safari în deșert: Această excursie vă va duce în mijlocul deșertului, unde veți avea ocazia să călăriți pe cămile și să mergeți cu jeep-ul prin dunele de nisip. Vei avea, de asemenea, posibilitatea să vă bucurați de un spectacol de dansuri tradiționale egiptene și de un delicios dejun în stil beduin.

  3. Excursie la Luxor: Luxor este unul dintre cele mai importante situri arheologice din lume și este situat la aproximativ 4 ore de Hurghada. În timpul acestei excursii veți putea vedea faimoasele temple și necropole ale Luxorului, inclusiv Valea Regilor, unde se găsesc mormintele faraonilor din Dinastia a XVIII-a.

  4. Excursie la Cairo: Capitala Egiptului este situată la aproximativ 470km de Hurghada și merită o vizită, în special pentru a vedea celebrele piramide de la Giza și Marele Muzeu Egiptean. Se poate ajunge cu autocarul sau avionul.

  5. Excursie la Insula Giftun: situată la aproximativ 45 de minute cu barca de oraș, insula are plaje frumoase, recife de corali și o varietate de pești și alte viețuitoare marine. Plajele de aici sunt printre cele mai frumoase din Hurghada, iar apele sunt cristaline și perfecte pentru snorkeling.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de excursii opționale disponibile în Hurghada. Hotelurile și agențiile de turism din zonă oferă o varietate de alte excursii și activități, așa că nu ezitați să vă informați pentru a găsi cele mai bune opțiuni pentru dumneavoastră.

 

vezi mai mult

Pachete avion 2024

Solicita oferta