Turism vacante Romania strainatate
Rezervari hoteliere     Oferte speciale     Last Minutes     Bilete de avion     Despre noi     Informatii utile     Cum comand     Contact
Servicii

Oferte noi
BURJ AL ARAB 5*, DUBAI JUMEIRAH
Hotel La Siesta 4*

Oferte Ibiza - VACANTE SPANIA


turism vacante

Capitala insulei este orașul Ibiza. Insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură.[1] Face parte din arhipelagul Balearelor, fiind a treia insulă ca mărime, iar împreună cu vecina sa mai mică Formentera alcătuiește grupa Insulelor Pitiuse sau „Insulele pinilor”. Este numită și „Insula Albă” pentru arhitectura sa. Din punct de vedere al climei insula are vara caldă, iar în sezonul de iarnă (octombrie - martie) sunt în medie 6 ore de soare pe zi și o temperatura maximă cuprinsă între 14 - 23 grade Celsius, iar cea minimă în jur de 7-15 °C (deci o temperatură medie anuală de circa 15 grade Celsius). 

Capitala insulei este orașul Ibiza, situat în zona de sud-est a insulei; are o economie bazată pe turism și servicii. Este orașul principal al complexului insular și are statut de capitală, asigurând servicii de administrație pentru restul municipalităților și pentru Formentera. Numărul total de locuitori se ridică la circa 40.000, care iși gospodăresc o suprafață de 11 km², cu trei plaje principale: Figueretes, Talamanca și Playa d’en Bossa. 

Portul este un golf natural, unde s-au stabilit inițial primii locuitori ai insulei. Acesta este principala cale de acces spre oraș (socotind în această categorie și aeroportul). Municipalitatea insulei asigură vizitatorilor posibilitatea practicării diverselor activități culturale și sporturi - tenis, ciclism montan, golf, călărie, windsurfing, navigație, scufundări, quad, karting, alcool, sex, droguri si voie buna! 

Orașul fortificat Dalt Vila, așezarea feniciană Sa Caleta, necropolisul Puig des Molins și câmpiile subacvatice din Posidonia Oceanica sunt cele patru elemente excepționale care au fost hotărâtoare ca insula sa fie declarată „Patrimoniu al Umanităiiț” de catre UNESCO în anul 1999. Structura urbană Dalt Vila a fost construită din piatra originală, ce poate fi vazută azi sub forma castelului Almudaina. Dalt Vila este înconjurată de un zid ce datează din sec. XVI; a fost construit de ingineri italieni cu influențe renascentiste și avand un rol de apărare. În partea superioară a orașului se poate vedea Catedrala, care a fost construită în secolele XIV - XVI într-un stil gotic-catalan, fiind renovată ulterior iî sec.XVIII cu influențe baroce. Clădirea Universității adăpostește Muzeul de Arheologie și se află în aceeași zonă. La capătul acestei zone a orașului se fac lucrări de restaurare la Castel și Palatul Almudaina, construit în stiluri diferite. Alte clădiri de referință ar mai fi: primăria, Biserica Santo Domingo, Placa de Vila. Numărul plajelor din Ibiza este de circa 50; au o frumusețe aparte, cu nisip fin și ape de un albastru cristalin. Există plaje pentru familii, plaje solitare, plaje animate. Ibiza este renumită și pentru peisajele sale naturale spectaculoase și impresionante. Unul dintre locurile unde poate fi admirat un asemenea peisaj este Cala d’Hort în fața căreia se află misterioasa stânca Es Vedra. Câteva dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice se află în imediata apropiere a orasului Ibiza: Playa d’en Bossa are o plajă lungă de 3 km de nisip fin; aici se află parcul acvatic Aguamar, precum și discotecile Space și Bora Bora.                  

Figueretes are o plaja mai mica și poate fi considerată o extensie a orașului Ibiza.                                                                                          

Talamanca este situată în nordul orașului Ibiza sș are o plajă lungă aproape de 1 km situata în jurul unui golf natural.     

Santa Eularia este un alt centru turistic important și al doilea oraș ca mărime după Ibiza; este locul preferat de familii sau de cei care doresc o vacanță în liniște. O foarte frumoasă promenadă se întinde de-a lungul portului și de-a lungul mării.   

În vestul insulei, cu un golf superb numit de romani Portus Magnus, se află Sant Antonio - a doua stațiune a insulei, care a devenit unul dintre cele mai mari și mai animate centre turistice de pe insulă. Sant Antonio este locul perfect pentru a urmări cele mai frumoase apusuri de soare și în același timp locul ideal pentru practicarea sporturilor nautice.    

Es Cana - această stațiune are o frumoasă plajă de nisip și un mic port pentru vasele de pescuit, fiind faimoasă pentru săptămaâalele piețe hippie. Aceste piete sunt deschise în fiecare miercuri, aici găsindu-se o varietate enormă de haine exotice, mocasini din piele lucrați manual sau bijuterii din argint.  

 Un alt punct de atractie îl reprezintă câmpurile de sare - salinele. În timpul călduroaselor luni de vara, atunci când apa se evaporă, rămâne la suprafață un strat strălucitor de sare pură (care se exploatează). Soarele care se reflectă în el creează imagini de neuitat. De vizitat sunt și grotele, o lume galben-aurie, cu o mulțime de forme ciudate. Aici se află și cel mai important bioclimat din Marea Mediterană, denumit Preeriile Posidonia, care se găsește în adâncurile apelor insulelor Ibiza și Formentera. Acestea produc o mare cantitate de oxigen și sunt habitatul a sute de specii de viețuitoare. Ofertele 1-10 (din 60) Afiseaza ofertele in functie de clasificare:

HOTEL JABEQUE APARTMENTS 3***

HOTEL JABEQUE APARTMENTS 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL CLUB MARITIM 2**

HOTEL CLUB MARITIM 2**Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL MIAMI IBIZA 3***

HOTEL MIAMI IBIZA 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL BLAU PARK 3***

HOTEL BLAU PARK 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL SUITE S ARGAMASSA PALLACE 4****

HOTEL SUITE S ARGAMASSA PALLACE 4****Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

USHUAIA IBIZA BEACH HOTEL 4****

USHUAIA IBIZA BEACH HOTEL 4****Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL LOS MOLINOS 4****

HOTEL LOS MOLINOS 4****Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL PLAYA REAL 3***

HOTEL PLAYA REAL 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL INVISA FIGUERAL RESORT 3***

HOTEL INVISA FIGUERAL RESORT 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

HOTEL GALEON 3***

HOTEL GALEON 3***Oferta: VACANTE SPANIA Ibiza
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

prima [1][2][3][4][5][6] urmatoarele ultima
Cauta-ti vacanta


fraza exacta


Rezerva bilet autocar
Top oferte
BLUE AIR - bilete de la 19,99 euro/segment
WIZZ AIR - OFERTELE SAPTAMANII !!
RYAN AIR - bilete de la 7,99 eur/segment
DISNEYLAND PARIS - descriere
Hotel Skiathos Palace 4*
RADISSON BLU RESORT FUJAIRAH 5*, FUJAIRAH
HOTEL RIU DOLCE VITA  4*
Fairmont Monte Carlo Hotel 4**** lux

cazarè murighiol  http://www.turism-vacante.ro/oferte~turism-balnear-romania~b-259-ile-felix~25~167  senior voyage spania  amara tour sejur Tunisia oferte  Sharza International mail  deluxe duplex 2 bedroom villa marti resort icmeler  http://www.turism-vacante.ro/oferta-turism~akbulut-hotel--spa-4--kusadasi-~2593  plaje frumoase din bulgaria si cu multa vegetatie 

companii aeriene
Copyright © 2010 - 2014 turism-vacante.ro
Prima pagina ~ Despre noi ~ Termeni si conditii ~ Contact

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.