Turism vacante Romania strainatate
Rezervari hoteliere     Oferte speciale     Last Minutes     Bilete de avion     Despre noi     Informatii utile     Cum comand     Contact
Servicii

Oferte noi
BURJ AL ARAB 5*, DUBAI JUMEIRAH
Hotel La Siesta 4*

Oferta DELTA DUNARII


turism vacante

Un tinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de cc 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar).
Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km2. In 1990 UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de "progresul industrializarii", printre rezervatiile biosferei.
Populatia Deltei are un mod de viata neschimbat de secole. Implantarea umana discreta a permis supravietuirea uimitoarelor ecosisteme din Delta. Intinderea mare a apei explica numarul mic al locuitorilor (in jur de 22000 de locuitori), cu toate ca sporul natural este mult peste media tarii (7-8‰). Mobilitatea teritoriala cunoaste deplasari definitive si deplasari temporare pentru lucru, studii etc.

Populatia Deltei este grupata in 15 localitati rurale si doua orase: Tulcea si Sulina.
Tulcea: poarta de intrare in Delta, oras cu putin sub 100 000 de locuitori, construit pe locul asezarii geto-dace Aegyssus, datat acum 2 600 de ani, mentionat cu actualul nume in1595 pe harta lui Paolo Giorgici. Este un oras cu functie navala, industriala si turistica.
Sulina: cel mai estic oras al tarii, situate la gura bratului Sulina, orasul romanesc cu cea mai mica altitudine (3.5m), port de intrare a vaselor maritime pe Dunare.

Caleidoscop al unor peisaje mereu inedited, paradisul pasarilor si trestiilor, al puzderiilor de pesti - Delta Dunarii este o regiune de mare frumusete turistica si de un real interes stiintific. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se afla pe locul 5 intre zonele umede ale Terrei sip e locul 2 in Europa, dar ca importanta ecologica este a 3-a din lume.
Pentru caracteristicile sale morfohidrografice specifice, cat si pentru diversitatea si originalitatea florei si a faunei, in perimetrul Rezervatiei au fost constituite rezervatii naturale strict protejate ce insumeaza 9% din teritoriu, in numar de 16:
  -  Rosca - Buhaiana - Hrecisca - rezervatie faunistica de 15.400ha in jurul lacului Matrita intre grindurile Letea si Chilia. Aici se cuibareste cea mai mare colonie de pelicani din Europa, colonie de egrete, lopatari si starci galbeni;
  -  Perisor - Zatoane - rezervatie faunistica de 14.200ha, in estul lacului Dranov la sud de Sf. Gheorghe. Aici cuibaresc cele mai multe lebede, pelicanul cret, etc.
  -  Periteasca - Leahova - rezervatie faunistica de 3.900ha situate in complexul lagunar Razim - Sinoe, pe grinduri nisipoase, cea mai populata regiune cu pasari de coasta;
  -  Padurea Caraorman - rezervatie forestiera pe grindul Caraorman - asemanatoare cu Letea;
  -  alte rezervatii: Popina - rezervatie faunistica, Uzlina - rezervatie faunistica, Grindul Lupilor - rezervatie faunistica, etc.
Avand in vedere cele expuse, se pot face numeroase trasee turistice in functie de timpul disponibil, obiective urmarite si preocuparile grupului sau turistului. Desi au aparut numeroase amenajari turistice si posibilitati pentru deplasare, Delta Dunarii reprezinta un potential turistic si economic de o deosebita valoare, ce asteapta sa fie valorificat in toate valentele sale.

Sosita la Patlageanca cu 6400m³/s (in medie), Dunarea se bifurca in doua brate, Chilia la N si Tulcea la sud, brat ce la Ceatalul Ismail se despleteste in Sulina si Sf. Gheorghe.
Bratul Chilia, cel mai septentrional, formeaza granita cu Ucraina, transporta 60% din apele si aluviunile Dunarii, avand un curs sinuos pe o lungime de 104 Km². De-a lungul sau se insiruie asezarile: Palazu, Pardina, Chilia Veche, Periprava.
Bratul Sulina situate in mijlocul Deltei, are un curs rectiliniu, canalizat permanent dragat si intretinut pentru navigatia vaselor maritime (pescaj minim 7m). Are o lungime de 71 Km si transporta 18% din volumul de apa al Dunarii. De-a lungul sau se insira localitatile: Ilganii de Sus, Maliuc, Gorgova, Crisan, Vulturu, Partisani, Sulina.
Bratul Sf. Gheorghe cel mai meridional, orientat spre sud-est, are un curs sinuos desfasurat pe112 Km si transporta 22% din debit. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.
Sectionarea unor meandre in ultimul timp a micsorat a micsorat lungimea cursului navigabil.
De-a lungul sau se insira asezarile: Nufaru, Mahmudia, Uzlina, Sf. Gheorghe.
Delta este strabatuta de o multime de canale, garle, rezultate prin regularizarea cursurilor, mlastini si mai ales lacuri: Merhei, Gorgova, Rosu, Lumina, etc

Ofertele 1-8 (din 8) Afiseaza ofertele in functie de clasificare:

Hotel Esplanada 4****

Hotel Esplanada 4****Oferta: DELTA DUNARII Tulcea
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Hotel Mon Jardin 4****

Hotel Mon Jardin 4****Oferta: DELTA DUNARII Mahmudia
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Hotel Wels 4****

Hotel Wels 4****Oferta: DELTA DUNARII Tulcea
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Complex Castalia 3***

Complex Castalia 3***Oferta: DELTA DUNARII Murighiol
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Complex Cormoran 3***

Complex Cormoran 3***Oferta: DELTA DUNARII Murighiol
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Pensiunea Casa Sibiana 4****

Pensiunea Casa Sibiana 4****Oferta: DELTA DUNARII Sulina
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Pensiunea Casa Teo 4****

Pensiunea Casa Teo 4****Oferta: DELTA DUNARII Mahmudia
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Pensiunea Ovidiu 4****

Pensiunea Ovidiu 4****Oferta: DELTA DUNARII Tulcea
Disponibilitate: la comanda


Impresiile turistilor (0)

Cauta-ti vacanta


fraza exacta


Rezerva bilet autocar
Top oferte
BLUE AIR - bilete de la 19,99 euro/segment
WIZZ AIR - OFERTELE SAPTAMANII !!
RYAN AIR - bilete de la 7,99 eur/segment
DISNEYLAND PARIS - descriere
Hotel Skiathos Palace 4*
RADISSON BLU RESORT FUJAIRAH 5*, FUJAIRAH
HOTEL RIU DOLCE VITA  4*
Fairmont Monte Carlo Hotel 4**** lux

cazarè murighiol  http://www.turism-vacante.ro/oferte~turism-balnear-romania~b-259-ile-felix~25~167  senior voyage spania  amara tour sejur Tunisia oferte  Sharza International mail  deluxe duplex 2 bedroom villa marti resort icmeler  http://www.turism-vacante.ro/oferta-turism~akbulut-hotel--spa-4--kusadasi-~2593  plaje frumoase din bulgaria si cu multa vegetatie 

companii aeriene
Copyright © 2010 - 2014 turism-vacante.ro
Prima pagina ~ Despre noi ~ Termeni si conditii ~ Contact

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.