Turism vacante Romania strainatate
Rezervari hoteliere     Oferte speciale     Last Minutes     Bilete de avion     Despre noi     Informatii utile     Cum comand     Contact
Servicii

Oferte noi
BURJ AL ARAB 5*, DUBAI JUMEIRAH
Hotel La Siesta 4*

ALBANIA


turism vacante

ALBANIA

ALBANIAOferta: TURISM EXTERN Individual
Disponibilitate: la comanda


Click pe imagine pentru varianta marita
Durres
Bucuresti: 923 KM

Amfiteatrul din Durres este cel mai important si cel mai mare amfiteatru nu numai in Albania ci in tot Balcanul si este, din 1996, in lista "World Heritage Site" al UNESCo. El este construit la inceputul secolului I in timpul domniei imparatului Traian si in aceasta contructie se regasesc valori unice arhitecturale si artistice, si se poate compara cu monumentele Pompeiului si Kapuasului din aceasi perioada. Amfiteatrul este contruit in stil roman, are forma elipsa, un diametru de 136 metri si este inalt aproximativ 20 de metri. Capacitatea amfiteatrului se preconizeaza a fii in jur de 15.000-20.000 de spectatori, si spectatori se asezau in scariile cu gresie special construite in culoarea alba, in timp ce in arena aveau loc lupte de gladiatori.

Castelul din Durres, sau ziduriile orasului vechi, se gasesc pe malul marii, langa centrul orasului de astazi. A fost construit in timpul Imperiului Bizantin de catre Anastasius I (fiind originar din Durres), pentru a transforma orasul in unul dintre cele mai fortificate orase in Adriatic. Cutremurul devastator din 1273 a daramat o mare parte al castelului dar a fost renovat tot in aceasi perioada. Castelului i-au fost adaugate cateva turnul de paza in timpul dominatiei Republicii Venetiene iar in timpul dominatiei imperiului Otoman, ziduriile au fost consolidate.

Teatrul Aleksander Moisiu (Teatrul din Durres) este contruit in 1950 si a deschis portiile oficial in 11 ianuarie 1953 cu comedia "Vajza nga Fshati" (Fata de la tara).

Muzeul Arhologic din Durres este construit in 1951 si este cel mai mare muzeu arhelogic din Albania. Muzeul a fost construit pe malul marii, chiar langa ziduriile Bizantine al castelului din Durres. In colectia muzeului se gasesc artefacte si alte colectii din vechiile perioade grecesti, elenistice si romane.

Vila Regelui din Durres (cunoscuta si ca Vila lui Ahmet Zogu) a fost vila de vara al Regelui Zog. Cladirea a fost construita pentru Regele Zog in semn de cadou de catre comerciantii din Durres in 1925. A fost folosit ca casa de vacanta pentru familia regala in timpul Monarhiei si, inca se identifica ca un simbol al Monarhiei. In 2007 i-a fost restituit Printului Leka al Albaniei. Vila se afla pe un deal de aproximativ 98 m peste nivelul marii si de acolo se poate observa tot orasul din Durres si zonele care o inconjoara.

Muzeul Etnografik din Durres este construit in "casa muze" al lui Aleksander Moisiu. Cladirea este construita cu doua turnuri in miniatura. Muzeul este deschis in 1982 si in el se gasesc peste 300 de obiecte muzeale etnografice.

Monumentul lui John Lenon, cu o chitara in mana, asezat pe banca. Aceasta este un monument creat de sculptorul Qazim Kertusha in onoarea cantautorului legendar din anii 1960. Monumentul se afla langa poarta de intrare al portului din Durres.

Mozaicul Orfeului a fost descoperit partial in anul 1988 in subsolul unei case. Sapaturile arhelogice au scoz la iveala doar o parte din aceasta capodopera care prezinta figura lui Orfeo, inconjurat de motive geometrice si vegetale. Acest mozaic este privit ca unul de valoare mare din prisma bogatiei de imagini si punerea sa in aplicare. Mozaicul se preconizeaza a fii din seculul II.Tirana

Bucuresti: 900 KM

Tirana este capitala Albaniei si are o populatie in jur de 800.000 locuitori. Atractiile turistice in Tirana sunt urmatoarele:

Moscheea lui Et'hem Bej: este construita de catre Mulla Beu, din Petrela (zona langa Tirana), la sfarsitul secolului al XVII-lea. Si in ziua de astazi, la poarta moscheei se afla o piatra care atesta faptul ca aceasta moschee a fost construita de Mulla Beu, unul dintre cei mai bogati oameni de atunci. Aceasta moschee este unica deoarece este decorata si pictata ineuntru si salonul central al moscheei este cu etaje.

Turnul cu Ceas: este construit in 1822 si se afla langa Moschea lui Et'hem Beu. Acest turn are 90 de scari in forma spirala si are o inaltime de 35 de metri. Pana in 1970 a fost ceea mai inalta cladire din oras. La inceput a avut un clopot adus din Venezia care suna in fiecare ora. Prin cupola situata in partea de sus al turnului, ii da acestuia un stil arhitectural de tip "San Marco". Primul ceas din turn era adus din Germania in 1928 dar acesta a fost distrus in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. A fost inlocuit in 1946 cu un ceas adus de la o biserica din Shkodra care avea cifrea romane. Ceasul de astazi este din 1970.

Castelul din Tirana: a fost o statie de oprire al drumului Egnatia (via Egnatia) de tip Mansio-Mutatio. Acesta a constituit un centru de cazare etichetata de o varietate de nume, din primele secole al erei noastre (Tirkan - sec IV / Tergiana - anul 1297 / Tyranna - anul 1505). Castelul, ceea mai veche marturie al orasului, se afla exact la locul unde se intersectau drumurile vechi si cele noi care legau orasul si toata tara - nordul cu sudul, estul cu vestul. In interiorul castelului se afla cateva case traditionale care au fost si la baza creari sitlului "Tiranas" de constructii al caselor.

Castelul din Petrela: dupa teoria mai multori istoriani, este un castel medieval, construit in timpul ocupatiei perandorului Bizantin Justinian I, in secolul al VI-lea, si construit pe un teren abrupt. Acest castel a fost construit atunci cand Castelul Vilei (Kalaja e Viles), un castel antic care se afla chiar vizavi de Castelul din Petrela, a pierdut din importanta sa. Castelul din Petrela a fost infiintat in special pentru scopuri militare fiind ca, din pozitia sa controla drumul Egnatia pe ruta Durres - Tirana - Elbasa, ruta care a avut o importanta deosebita pe vremea aceea.

Podul al Tabak-ilor: este un monument al culturi construit in Tirana in secolul al XVII-lea. Podul este inalt 7.5 metri, este construit in totalite cu piatra si este format cu doua arcuri. Si in ziua de astazi, podul este intact.

Alte obiective turistice ne Tirana pot fi:

Prima Fantana din oras

Mormantul monumental al Kaplan Pasa

Mozaicul Biserici paleocristiane

Complexul Muzeal Bulevardul "Deshmoret e Kombit" (Martirii Neamului) si "Sheshi Skenderbej" (Piata Skanderbeg)

Teatrul de papusi


Saranda

Tirana: 285 KM
Durres: 243 KM

Cel mai important obiectiv turistic din zona este Cetatea Butrint: a fost declarat "Monument al Culturii" din anul 1948. In iunie 1961 a fost declarat "Oras Muze" si este protejat si evaluat ca un activ de patrimoniu al umanitatii, de catre UNESCO din 1992lista de preturi TURISM EXTERNNu exista nici o impresie a turistilor referitoare la aceasta oferta!


Adauga impresia ta:
Nume:


Email:


Localitate:


Continut:


Rating:
1    2    3    4    5   


Introduceti textul din imagine in campul de mai jos:FORMULAR DE COMANDA ONLINE

1. Serviciul comandat:

TURISM EXTERN, Individual, ALBANIA

2. Nume Prenume contact:

*

3. E-mail contact:

*

4. Telefon contact:

*

5. Perioada:

de la * pana la *

6. Tip transport:

Nu este cazul     Individual     Autocar     Avion    

7. Numar de persoane adulti:8. Numar de persoane copii:9. Varsta pentru fiecare copil (ex. 2 ani, 4 ani, ...):10. Alte specificatii:Pentru a ne proteja de SPAM te rugam sa rezolvi urmatoarea adunare:
Introdu raspunsul aici:Cauta-ti vacanta


fraza exacta


Rezerva bilet autocar
Top oferte
BLUE AIR - bilete de la 19,99 euro/segment
WIZZ AIR - OFERTELE SAPTAMANII !!
RYAN AIR - bilete de la 7,99 eur/segment
DISNEYLAND PARIS - descriere
Hotel Skiathos Palace 4*
RADISSON BLU RESORT FUJAIRAH 5*, FUJAIRAH
HOTEL RIU DOLCE VITA  4*
Fairmont Monte Carlo Hotel 4**** lux

cazarè murighiol  http://www.turism-vacante.ro/oferte~turism-balnear-romania~b-259-ile-felix~25~167  senior voyage spania  amara tour sejur Tunisia oferte  Sharza International mail  deluxe duplex 2 bedroom villa marti resort icmeler  http://www.turism-vacante.ro/oferta-turism~akbulut-hotel--spa-4--kusadasi-~2593 

companii aeriene
Copyright © 2010 - 2014 turism-vacante.ro
Prima pagina ~ Despre noi ~ Termeni si conditii ~ Contact

PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.